Интервю с волжки българин

Ще ви представим интервю на футболен фен на ФК «Спутник» от град Агриз, Република Татарстан (Руска Федерация), което е публикувано в руския интернет портал за футбол и ултраси – www.fans-edge.info

Публикацията е озаглавена: «Интервю с волжки българин». Правописът е запазен, а интервюто е от 2012 г.

 – Кои са българите и какво представлява Волжка България? Разкажи ни и за Ленин и неговата дейност. В случай че успееш да направиш паралел и с понятието «россиянин», ще бъде доста добре.

– Привет! Благодаря за интервюто. Не разполагам с много време, тъй като имам доста ангажименти. Но се надявам, че дискусията ще се получи.

Българите са народ, който живее главно на територията на Руската федерация – особено в района на Поволжието, Урал и Западен Сибир. Това е същият този народ, който първи от европейците пое удара на татарско-монголските орди от Изтока. По това време съществува една доста развита и мощна държава, която се нарича Волжка България. Но по ирония на съдбата българите са наречени с позорното прозвище «татари». Това бе извършено от еврейските жидо-болшевики, като Ленин има особен принос в това дело, с подкрепата на българите предатели и друга подобна измет, на които им беше изгодно да убият националното самосъзнание и богата култура на нашия народ.

Освен това по този начин ни направиха врагове с руснаците, подчертавайки, че «татаро-монголите» са убивали и изнасилвали руснаците, следователно ние сме техни неприятели. Въпреки че, ако се направи генетичен анализ, резултатите ще докажат, че в нашата кръв няма нищо монголско. Повечето от волжките българи са с европейска външност. Самият аз спадам към понтийския или към европеидния тип Българи. Това е в общи линии, жидо-болшевиките причиниха сериозни вреди, но понастоящем Българското движение се разраства и набира скорост. Основната ни цел е да си върнем родното име Българи. За всичко това може да прочетете подробно в историческата публицистика или в Интернет – доста интересни неща ще откриете.

Що се отнася до последната част от въпроса, не разбрах съвсем същността на въпроса. Както всеки нормален, здравомислещ човек имам негативно отношение към названието «россиянин» (съвкупното название на гражданите на Руската федерация, независимо от тяхната етническа принадлежност). При нас всички народи са индивидуални, мисля, че не е допустимо да се приравняват всички под един знаменател. Много обичам да цитирам думите на Столипин: «Народ, който няма национално самосъзнание е оборски тор, върху който избуяват други народи».

– Как ще коментираш случая с Елмира Израфилова? Сериозни ли бяха думите ѝ или беше обикновена постановка?

/Журналистката от Република Татарстан Елмира Израфилова предизвиква скандал в Русия, след като телевизионната водеща нарича руснаците «окупанти, които трябва да бъдат изгонени от Татарстан»./

Нямам голямо желание да коментирам този случай, тъй като в това са замесени «Азатлик» – татарски нацисти-сепаратисти-мюсюлмани, организация с лоша репутация. Тях не мога да ги разбера. Имам чувството, че са финансирани от Запада, а и правителството не възпрепятства много-много тяхната дейност. Местните правоохранителни органи отказаха да образуват наказателно дело срещу Елмира, тъй като инцидентът няма всички елементи на състав на престъпление. Вече не е актуално да се интерпретира този случай, но дори и така да е било, малко вероятно е да ѝ направят нещо в републиката без намесата на Москва, тъй като нашите хора винаги се подкрепят един друг.

– Случвало се е да се сблъсквам с вашите хора. Признавам, че сте напълно достойни. Какво те мотивира теб самия, откъде идва силата ти, може би преди това пееш Нашид (мюсюлманско песнопение, което традиционно се изпълнява от мъжки вокал в солово или хорово изпълнение, но без съпровод от музикални инструменти)?

Ха-ха. Нашид?! Откъде пък ти хрумна това. Никак не ми харесва, когато постоянно ни свързват с исляма. Сред Българите има много мюсюлмани, православни християни, срещат се и езичници. Мотивацията е различна, в зависимост от ситуацията. И хората също са различни, някои могат да имат здравословни проблеми, но са с дух на воини, не отстъпвайки до края, други са в отлична форма, но без характер. Последните са малцинство, но ги има. Често слушам местна народна музика, тя ми вдъхва увереност, настроение и сила.

1. Кажи ни топ градовете, в които имате сериозно влияние. 2. Топ бригадите, с които разполагате. 3. Процентно разпределение на религиите. 4. Процентно разпределение на възгледите: a. Сепаратисти; б. Федералисти; 4. а/a/ Тенденция към независимо движение или насоченост към «кавказците». Ще добавя и един въпрос от електронната поща: «Каква е връзката на чувашите с волжките българи, как се позиционират понастоящем чувашите във Волжка България, колко народности произлизат от волжките българи?».

– Ще отговоря поред: Въпроси 1 и 2. В градове като Уляновск, Казан и Агриз българските движения се открояват на фона на останалите. По принцип в доста градове на Русия, и не само, съществуват автономни и официални движения, които допринасят значително за нашия народ. 3. Не мога да дам еднозначен отговор на този въпрос. Ислямът е приет през 922 г. и това е основната ни религия. Разбира се, най-много са мюсюлманите-сунити, следвани от православните. 4. И тук не е възможно да се даде конкретен отговор, защото никой не провежда подобни статистически изследвания, но ще кажа, че хората със сепаратистки възгледи стават все повече и повече, а що се отнася до феновете на «кавказците», те са много малко. Нашият народ отдава предпочитание на здравословния национализъм.

Чувашите са имали и имат отношение към Волжка България, тъй като те, както и мнозина други народи, са влизали в границите на България. Затова в тяхната култура се срещат елементи на българската цивилизация. Не може да се каже, че дадени народи произлизат от волжките българи, по-скоро с течение на времето някои народности са се смесили с други и приемат част от техните традиции.

Казанския Кремъл
– Маршал Жуков разчиташе на разузнаването, за да унищожи уличните банди в Одеса, а в Казан всичко се решаваше от КГБ. Днес обаче отново лека-полека се заражда хаос. Ти не си от това поколение, но аз съм бил свидетел, когато в Поволжието всички се ругаеха в градския транспорт, опитвайки се да докажат своята теза. Твоята прогноза, кога всичко това ще избухне отново, кой ще потушава броженията, като се има предвид, че процентът от вашите хора, които работят във ФСБ (Федерална служба за сигурност) не е никак малко. Може би чеченските специални части? Или аз се заблуждавам и ситуацията е спокойна и безоблачна?

– В глобален план нещо може да избухне във всеки един момент, но не и през следващите години, а и хората станаха пасивни и зомбирани. В републиката се случва да сме свидетели на обществени размирици, но никъде не пишат и не говорят за това, властта се опитва да решава недоволството на местно ниво. В случай че избухне нещо, всичко ще зависи от степента на общественото недоволство и от ситуацията във вътрешен план, така че не е възможно да се даде конкретен отговор.

Нашите хора са много не само във ФСБ, но и в други държавни институции – все пак ние сме вторият по численост народ в Русия. И сме научени да си помагаме взаимно. Голяма е ролята за това на «Бабай» – Шаймиев, първият президент на Република Татарстан. Днес той възстановява старите Български градове и различни исторически забележителности. Искам също да отбележа, че в правителството на Република Татарстан на практика всички са Българи (татари). Москва наскоро направи забележка по този въпрос.

– Путин. Ще използвам за него думата татарин. Никой не вярва, че е руснак. Говорят, че е татарин. Съгласен ли си с това? Кой от съвременните политици би определил за чист татарин?

– Не съм запознат с родословието на Путин, не мога да кажа, че той е «татарин», но може и да е имало такива сред предците му. В крайна сметка смесване между коренните народи на Русия се е случвало и се случва и сега много често. От съвременните политици?! Отново ще спомена фамилията Шаймиев. Въпреки че е татарист, той направи доста неща за народа, а и продължава да прави. Наистина е патриот и успешен политик.

– Чувам, че все по-често здрави момчета идват във вашия регион и си избират жени от вашите. В какво виждаш силата на мюсюлманските жени? Сега някои от читателите ни веднага ще си представят, че става дума за момичета в хиджаби, но ще ги опровергая изцяло – това са истински красавици. Ще кажеш ли няколко думи за вашите момичета.

– Днес се сключват доста руско-български бракове, макар че аз не ги одобрявам много-много. Но с любовта нищо не може да се направи. Самият аз имам за приятелка рускиня. Със сигурност знам, че до 5-то коляно всичките ми предци са Българи, ето защо наистина не ми се иска да прекъсвам тази верига.

Отново ще повторя, да се твърди, че всички жени в нашия регион са диви мюсюлманки, носят фереджета и спазват всички правила на исляма, е глупаво. И както казах преди това, сред Българите има не само мюсюлмани, но и хора, изповядващи други религии. Част от българските момичета, които са мюсюлманки по религия, се обличат и се държат по същия начин, както руските момичета. Няма особена разлика.

А ако говорим за жените, които се придържат към изискванията на исляма, то те имат много предимства. Едно от преимуществата е, че съпругата е вярна само на съпруга си и единствено той може да съзерцава всичките ѝ прелести. Но това не е най-важното. Да, наистина нашите момичета са много красиви. Ето и няколко снимки на Български херцогини:

Чулпан Хаматова е известна руска актриса, която е родена в Казан.
– Уморих се да доказвам каквото и да е за имперските флагове (Воинският вариант на националния имперски руски флаг. По време на футболни мачове феновете развяват тези знамена, доказвайки своята «рускост»/«русищина», както и патриотизъм.), издигани във Владикавказ и Дагестан. По-лесно ми е да интервюирам тези фенове и да разкрия защо и с каква цел се появяват тези знамена. Какво можеш да кажеш за имперските флагове и вдигнатите показалци на вашите хора (При мюсюлманите вдигнатия нагоре показалец символизира единобожието. Използват го и в Ислямска държава.)? Ще добавя още един въпрос. Защо използвате толкова много рунически знаци?

– Вдигнати показалци на наши хора?! Не съм бил свидетел на подобни действия сред Българите. Може и да има такива, които вдигат показалците си нагоре или пък се снимат до имперските флагове, изпъвайки дясната си ръка напред (нацистки поздрав). Но бих определил подобни хора като глупци с липса на здравомислие. Що се отнася до дагестанците, техният регион също е бил част от Руската империя. На снимките виждаме предимно млади хора, вероятно това е някаква мода или вид шега. Ето защо е по-добре да ги питате тях. Явно и модните тенденции оказват влияние.

Да, използваме често руни, но само определени. Основно тамгата (хералдически символ, родови фамилен знак) на рода Дуло – тя е българският символ на слънцето и българската руна «Б», която означава: «Българино! Помни корените си и връзката с предците си!».

– Разкажи ни по-подробно за твоето отношение към религията и дали поддържате връзка с дунавските Българи?

– Имам негативно отношение към религията и признавам, че не съм особено религиозен човек. Ако говорим за Вярата, аз вярвам в Бог и в отвъдното. Според мен религията е създадена, за да контролира хората. Християнството в Русия е прието през 988 г., а някои от причините за приемането ѝ са: укрепване на властта на киевския княз, оправдание заа социалното неравенство между хората, необходимостта от приобщаването на Киевска Рус към общоевропейските политически реалии – отново говорим за Западна мода. А и религията вече не е това, което беше преди. Днес тя е политизирана и се управлява от ZOG (Ционистко окупационно правителство). Самите «свещенослужители» също са далеч от праведността, днес попаднах на статия, че свещеник си е инжектирал хероин. Ето защо езичеството по ми допада.

Имаме добри отношения с Българите от Дунава, някои от нашите български организации са в близък контакт с тях и се подкрепяме взаимно. Имам и много приятели от България, както сред футболните фенове и националистите, така и сред политиците.

– Няколко думи за Крим. Не съм много в час, но ми идва нещо на ум. Вашите (или са не от вашите) са се сражавали на страната на СС войските. Днес има ли обстоятелства, които да предизвикват смут във вашите редици?

– Сред Българите е имало хора, които са воювали в СС отрядите, дори циркулираха снимки в социалните мрежи. Тревога се поражда от това, че не всички ни признават за «Българи», освен това някои продължават да смятат себе си за «татари», трети не са изцяло наясно с историческата истина, а и правителството ни пречи. Учените вече ни признаха за «Българи» и не възразяват в преименуването на народа. Този, който владее правдата е по-силен! Надявам се скоро всичко да се промени към по-добро.

– Бих искал да чуя твоя манифест в контекста на братството между Българите и Руснаците. Всъщност говори каквото искаш, не те ограничавам с нищо.

– Накрая искам да заявя, че ние сме Българи, а не «татари» и мнозинството от нас смятат Руснаците за братя. Ние сме готови да ги подкрепим във всеки един момент, но както се казва, във всяко стадо има мърша. Днес в нашата страна ситуацията е изключително сложна. Ние сме двете най-многочислени нации в нашата Родина, споделяме Велика история и сме длъжни да сме обединени, помагайки си взаимно. Когато «Златната орда» напада Волжка България, българите искат помощ, но Киевска Рус отказва, в крайна сметка всеки се сражава сам, но всички знаем до какво доведе това.

Днес мнозина Руски и Български момчета и момичета, както сред десните и футболните фенове, така и сред обикновените хора, се подкрепят взаимно, независимо от различния етнос. Както казах, нямам много време, така че не успях да отговоря на всички въпроси по-задълбочено и изчерпателно, но въпреки това благодаря за възможността! Бик зур рахмат (Много ви благодаря!)!

Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.