Житейските правила на Франсис Макдорманд

Актрисата

Франсис Макдорманд има 5 номинации за „Оскар“, като на 90-ите награди на американската Академия за кинематографично изкуство тя спечели втория си „Оскар“ в кариерата си за ролята ѝ във филма «Три билборда извън града».

Признанието ѝ за ролята на Милдред в лентата на режисьора Мартин Макдона дойде на 7 януари 2018 г., след като спечели награда „Златен глобус“ за най-добра актриса в драматичен филм. Преди това през 1997 г. печели златната статуетка за най-добра актриса с филма „Фарго„.

Ето и нейните житейски правила:

1. Признавам си честно, че съм готова да убия всеки един от журналистите, които след като направят интервюто с мен напишат в списанията си следните съчинения: „И ето я нея в самата си прелест – в черни спортни панталони, пушеща цигара след цигара”.

2. Аз съм най-обикновен човек. Ако имате нужда от доказателство, мога да пръдна точно сега.

3. Аз съм нестандартна актриса – обикновена и простодушна.

4. Все още не мога да разбера какво не е наред с моето болно его. След филма «Просто кръв» всички започнаха да мислят, че съм от Тексас. След филма «Мисисипи в пламъци» всички започнаха да мислят, че съм необразована селянка от Мисисипи. А след «Фарго» вече бяха на мнение, че съм бременна блондинка от Минесота.

5. Когато ми предложиха роля във «Фарго» (Бел.ред. Филм на братя Коен, в който Макдорманд играе амбициозен шериф в напреднала бременност) дълго време я отказвах, защото въобще не можех да разбера как можеш да играеш майка, ако самата ти си майка.

6. Фактът, че спя с режисьора изяснява много неща.

7. Запознах се с Джоел Коен (Бел. ред. По-късно става съпруг на Макдорманд) и брат му Итън по време на кастинг за филм. Тогава бях на 24 години. Итън беше на същата възраст, а Джоел беше три години по-голям. Спомням си, че влязох в помещението, а те седяха на диван. Пред тях имаше пепелник, който беше препълнен с пепел, а в тази планина от пепел бяха мушнати множество фасове. Помислих си: „Какви странни, смешни задници – вероятно са някакви интелектуалци”.

8. Не вярвайте на красиви мъже.

9. Обожавам мъже с мустаци. Но мразя да говоря за това.

10. Ако започнем да се сравняваме с Джоел, със сигурност съм участвала в много повече филми от него. И броят на режисьорите, с които съм работила далеч надхвърля броя на актьорите, с които е работил той. Но това не означава нищо. Преди години с Джоел присъствахме в Кан за премиерата на неговия филм «О, братко, къде си?». Преминавайки по червения килим, попаднахме в обективите на хиляди фотоапарати. На следващия ден наши приятели ми показаха снимките в един вестник. Под една от тях стоеше следния надпис: „Режисьорът Джоел Коен, който бе награден със „Златна палмова клонка“ с неизвестна жена до него”.

11. Никога не съм се възприемала като кинозвезда.

12. Не мога да проумея факта, че хората не могат да осъзнаят, че аз съм същата като тях. И въпреки че това се случва рядко, спомням си всеки един такъв случай. Например стоя в метрото, чакам влак или пазарувам в магазин и изведнъж някой се приближава до мен и казва: „О, Боже, какво правите тук?”. Обикновено избухвам: „Според вас какво правя тук, чакам влака!”. Или: „Представете си само, дойдох да си купя манджа!”.

13. Никога не съм играела убиец-психопат, макар че винаги съм имала голямо желание да изиграя такава роля.

14. Всеки, който избере актьорството като професия, трябва да знае, че ще получи само две неща от този занаят: без значение колко пари ще успее да спечели, той винаги ще бъде безработен. И още едно нещо: актьорите никога не са притежавали някаква власт.

15. Твоята най-голяма сила е способността да кажеш „не„.

16. Няма смисъл да губите енергията си, опитвайки се да надвиете Холивуд.

17. Трудно ми е да си представя моите фенове. И въпреки че те абсолютно сигурно съществуват, нямам никаква представа кои са те. В самото начало на кариерата ми до известна степен разбирах кои са моите почитатели. Най-често това бяха затворници със строг режим за изтърпяване на наказанието. Честно казано не бях впечатлена, но Джоел обичаше да чете писмата им.

Актрисата с нейния съпруг- режисьорът Джоел Коен

Актрисата с нейния съпруг – режисьорът Джоел Коен

18. Няма нужда да се притеснявате за кариерата си. Проявявайте грижа за живота си.

19. Струва ми се, че едно от най-големите ми постижения в киното е фактът, че успях да се снимам в черно-бял филм (Бел.ред. Филмът на братята Коен „Човекът, който не беше там“). Разбира се, в момента малко извъртам нещата – филмът бе заснет на цветна лента, а след това в самото студио бе преработен в черно-бял. Това, може би, омаловажава моето постижение, но затова пък успях да избегна зеления грим, който слагаха през четирийсетте години на XX век по лицата на актьорите снимащи се в черно-белите филми. Това се е правило, за да може кожата им да изглежда по-естествена.

20. Обичам да се снимам във филми, които се характеризират със следния израз: „Мамка му, супер е, че ни дадоха мангизите, хайде сега да заснемем филма”.

21. Никога не вярвайте на тези актриси, които казват, че е невъзможно да си намерят работа, след като преминат четирийсетте.

22. Не проумявам как хората са в състояние да се занимават с чуждите проблеми. Аз дори с моите не успявам да се заема.

23. Ненавиждам срастнали се нокти.

Източник – www.esquire.ru

No Responses

Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.