Как да свалим високото кръвно налягане в домашни условия

Информацията представена в статията е с опознавателен характер. Материалите в статията нямат за цел да подбуждат и не препоръчват самостоятелно лечение. Само квалифициран лекар може да постави диагноза и да даде препоръки за лечение въз основа на индивидуалните характеристики на конкретния пациент.

Има няколко естествени и прости рецепти за снижаване на кръвното в домашни условия:

Дихателни упражнения

Много ефективен метод се явява обикновената дихателна гимнастика. За да я изпълните е необходимо да седнете удобно, след това се отпуснете, вдишайте дълбоко и в продължение на 7-10 секунди бавно издишвайте. Този лесен способ се изпълнява в продължение на 2-3 минути, той помага за понижаването на горната и долната граница с 20-30 единици.

Мед

МедЗа да се излекувате от хипертонията, вземете натурален мед и цветен прашец и ги смесете в съотношение 1:1. Взимайте въпросната смес три пъти на ден по една чаена лъжица. Желателно е тази смес да се взима един месец, след това направете прекъсване от две седмици и ако е нужно направете повторен курс на приема на комбинацията. Благодарение на това средство, освен понижаване на кръвното налягане, също така се повишава имунитетът, а организмът се зарежда с полезни вещества, защото медът и цветният прашец ги притежават в достатъчно количество.

Английска сол

За нормализация на кръвното се приемат следните компоненти: една чаена лъжица захар, една чаена лъжица магнезиев сулфат (английска сол), една чаена лъжица лимонов сок и 1/3 чаша преварена вода (Бел.ред. 1 чаша=200 мл.). Сместа я пийте в продължение на месец – 1 път на 3 дни. След това започнете да я пиете 1 път на седмица в продължение на месец. Ако след като сте взимали въпросния лек кръвното не се нормализира, след един месец може отново да започнете приема.

Копър

Друго средство за снижаване на кръвното налягане са семената на копър. Вземете 2 супени лъжици стрити семена от копър и ги поставете в термос, залейте семената с половин литър вряща вода. След това почакайте половин час, докато отварата се накисне, изцедете и пийте по половин чаша (Бел.ред. 100 мл.) от 3 до 5 пъти на ден, като взимате отварата трийсет минути преди хранене.

Орехи

За понижаване на кръвното налягане ще ви дадем още една полезна рецепта: вземете 100 гр. счукани орехови ядки и ги смесете с 60 гр. мед. Тази порция лечебна смес ви е нужна за един ден. Трябва да изядете орехово-медената смес в продължение на деня, като я приемате 3-4 пъти на ден. Приемайте я в продължение на 45 дни, като всеки ден правете нова порция от сместа. Не е желателно да я приготвяте наведнъж в голямо количество.

Гореща вана

Гореща ванаЗа намаляване на кръвното налягане помага гореща вана за краката. Налейте в леген гореща вода и потопете краката си до глезените в продължение на 5-10 минути. Това ще ви донесе облекчение, тъй като кръвта от главата ви ще потече към краката ви. Между другото този метод помага също и при силно главоболие.

Ябълков оцет

За бързо понижаване на кръвното може да използвате следния способ – потопете хартиени салфетки в ябълков оцет и ги поставете за 10 минути на стъпалата.

Глог

Високото кръвно може да снижите и с използването на глог. Залейте 100 гр. от плодовете на глога с две чаши хладка вода. На другия ден същата тази вода с плодовете я кипнете за малко и прецедете.

Червена боровинка

Смесете със захар половин килограм червени боровинки и взимайте от сместа в неголеми количества един час преди хранене.

В заключение хората, които страдат от хипертония е необходимо по възможност да избягват стресови ситуации. Такива състояния като повишена тревожност, честа раздразнителност и продължителна депресия се явяват начало на влошаването на здравето.

Източник: www.vsenarodnaya-medicina.ru

One Response

  1. Анонимен септември 21, 2018 Отговор

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.