Унищожаването на институцията на семейството

Последствията:

1. Все повече деца се раждат с различни заболявания. Примерно около 40% от хората страдат от алергични заболявания.

2. В гимназиалните класове едва ли ще срещнете ученик или ученичка, чиито родители все още не са се развели или живеят в мир и хармония.

3. Обществото изпитва физическо и ментално изтощение – практически вече не се срещат хора, които да не страдат от безсъние, депресия, неспособност да се концентрират и т.н. В общи линии днешното общество е съставено от самотни, угрижени и вътрешно дълбоко нещастни хора.

4. Думи като „криза“ и „трагедия“ днес са приложими към всяка една сфера от живота: в икономиката, екологията, политиката, културата, изкуството, отношенията между хората и т.н., и т.н.

5. Значително нараства количеството на самоубийствата.

6. Престъпността и корупцията станаха обичайна част от нашето всекидневие.

7. Хората забравиха какво означават думите: чест, благородство, чувство за дълг, саможертва, морал и т.н.

8. Увеличава се броя на старческите домове и домовете за деца лишени от родителска грижа.

9. Алкохолизмът, тютюнопушенето и злоупотребата с наркотици все повече се подмладяват (10-12 години) и се превръщат едва ли не във всенароден феномен. Храната може да се определи като химически отпадък, защото семейните ферми и стопанства практически изчезнаха.

10. Мащабите на бизнеса с детска проституция и порнография нарастват главоломно в световен мащаб. Според американско изследване около 300 хиляди деца са включени в мрежата за детска проституция само в САЩ. Милиони жени попадат в сексуално робство по света.

11. Неимоверно много спада нивото на образование, интелигентност, култура и т.н., особено сред младите хора.

12. Белите нации изчезват стремително бързо без да е обявена война. Лесно може да се изчисли, че ако тази тенденция се запази, немците ще изчезнат напълно до 2060 година.

13. Днес самотните майки са едва ли не повече, отколкото във времената на най-опустошителните войни и революции.

Този списък може да е безконечен.

Семейството

Това са очевидни и естествени последствия от унищожаването на институцията на семейството. Всички религии, всички просветени мъдреци, а и дори само искрените духовно търсещи хора уверяват, че има само два начина за развитието на душата и за щастливото съществуване в материалния свят: или трябва да се посветиш на монашеството, или на семейния живот – трети път няма. Всеки друг начин е пътят на егоизма, а той води до деградация на всички нива.

Какви са тези мъже, които не искат да поемат отговорност за жените си, за децата си и семейството си? Това са егоисти, които предпочитат да удовлетворяват своите интереси в ущърб на жертвеността и грижата за своите родители, съпруга, деца, внуци и т.н.

В света има толкова много изкушения …

Жената – майка и съпруга

"Кърмеща жена" Художник Висенте Ромеро Редондо.

„Кърмеща жена“ – художник Висенте Ромеро Редондо.

Еманципираните жени предизвикват единствено състрадание – в края на краищата до голяма степен те на никого не са необходими … И без значение доколко една жена е успешна в кариерата си или каква красота притежава, това няма да ѝ донесе щастие.

Жената е на първо място майка и съпруга. Във всички времена това е основният показател за истинския успех на една жена. Днес „успехът“ на една жена се определя от това доколко безсрамна и предизвикателно сексуална може да бъде тя. Консултирал съм хиляди жени, които имат успешна кариера, но основният „вопъл и болка“ на тяхната душа е как да подредят личния си живот.

Поради естеството на моята дейност се налага да узнавам неща, за които хората никога не биха си признали. Мога твърдо да заявя, че ако една жена се облича предизвикателно и секси, ако всички погледи са вперени в нея и е бленувано желание за хиляди мъже, както и ако сексуалните ѝ партньори са безчет, то тя с всяка една година от живота си ще става все по нещастна, освен ако не се обърне към духовното саморазвитие и израстване. Спомнете си как завършиха всички тези поп-, секс- и порно звезди ??? Като започнем с Мерилин Монро

Думата „майка“ е свещена дума, дори и последният главорез осъзнава това. Думите „майка“, „съпруга“, „дъщеря“, от една страна, и думата „курва“, от друга страна, не са синоними. Как мислите, какво биха казали всички тези съвременни психолози, които учат децата още от крехка възраст на ранни сексуални отношения, а жените да изневеряват на съпрузите си, ако в собственото им семейство всичките им възлюбени и скъпи жени – майка, дъщеря, съпруга тръгнат по пътя на разврата?

А какво означава истински мъж? Това е защитникът, печеловникът, този който подкрепя и семейството, и обществото, този който е готов да се жертва, да търпи и да служи и този, който се занимава с истинска духовна практика.

Докато не е мъж този, който пие бира и алкохол, гледа порно и се намира в „неизменното дирене“ на временен сексуален партньор. Това не са мъже – това са бързо деградиращи самци.

Рами Блект

Рами (Павел) Блект е философ, изследовател и писател. Автор на мнозина бестселъри, които са преведени на 12 езика.

 

Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.