Омъжени за мафията

Мъжете им са най-известните престъпници в света. Те предизвикват ужас не само в обществото, но и сред съществуващите държавни структури и институции. Но в живота те често се оказват грижовни съпрузи и любящи бащи. В статията ще ви представим кои са любимите жени на най-опасните гангстери, които оглавяват цели престъпни синдикати.

Игеа Лисони – любимата на боса на мафията Лъки Лучано

Игеа Лисони и Лъки Лучано

Игеа Лисони и Лъки Лучано

Тяхното запознанство се случва на Капри, където очарователната Игеа работи като танцьорка. Именно на този остров, според предсказанията на врачка, момичето е трябвало да срещне мъжа на своите мечти. По волята на съдбата този мъж се оказва един от най-влиятелните гангстери. И двамата не ги смущава 24-годишната разлика във възрастта, а блясъкът и нежността на Лъки Лучано прави техния роман наистина прекрасен. Естествено, тя е знаела с какво се занимава нейният любим, тъй като и двамата се налага да се крият, когато се появява опасност от покушение срещу Лъки.

Игеа Лисони и Лъки Лучано.

Игеа Лисони и Лъки Лучано

Лъки е напълно сломен след ранната раздяла с живота на възлюбената си. Тя с с него 11 години. Когато ѝ откриват рак, той прави всичко, за да спаси Игеа. Впоследствие Лъки така и не успява да се върне напълно към управлението на своя синдикат, въпреки че се опитва да утеши мъката си в обятията на различни любовници. От всичките си четири жени, с които мафиотът е бил в своя живот, Игея без съмнение заема най-важното място.

Мей Капоне – съпругата на Ал Капоне

Мей и Ал Капоне в деня на тяхната сватба.

Мей и Ал Капоне в деня на тяхната сватба

Един от най-известните престъпници в света се жени на 19-годишна възраст за 18-годишна продавачка, която очаква дете от него. Трябва да се отбележи, че той я е заразил със сифилис, който се предава на сина му Сони още в утробата на майка му.

Ал Капоне с жена си Мей, дъщеря си и сина си.

Ал Капоне със съпругата си Мей, дъщеря си и сина си.

Въпреки тези обстоятелства Мей Джоузефин Коглин боготвори съпруга си и неуморно се грижи за него, когато започва да има здравословни проблеми. Впрочем самият Ал Капоне ревностно предпазва, доколкото това е възможно, семейството си от безпокойствата и вълненията, с които е изпълнен професионалния му живот. Капоне умира от пневмония в комбинация с инсулт, а съпругата му е с него до последната минута от живота му.

Алиса Даймонд – съпругата на Джек Легс Даймонд

Алиса Даймонд и Джек Легс Даймонд.

Алиса Даймонд и Джек Легс Даймонд

По какъв начин един от най-известните нелегални търговци на алкохол в Америка успява да заведе до брачния олтар благочестивата и хрисима Алиса си остава мистерия. Очевидно е, че гангстерът много добре осъзнава какво трябва да бъде семейството му. И не сбърква в избора си: съпругата му, която осъжда престъпната му дейност, се отличава с изключителна преданост към главата на семейството. Тя дори и не си помисля за развод, въпреки че е наясно с всичките му кръшкания.

Алиса край леглото на съпруга си, който е оцелял след първото покушение срещу него.

Алиса край леглото на съпруга си, който е оцелял след първото покушение срещу него.

Две години след смъртта на гангстера, вдовицата му е застреляна в собствения си дом в Бруклин. Убийството е обвито в мистерия, тъй като Алиса няма никакво отношение към мафията.

Мария Ескобар – жената на Пабло Ескобар

Пабло Ескобар със съпругата си Мария, дъщеря си и сина си.

Пабло Ескобар със съпругата си Мария, дъщеря си и сина си.

Жестокостта и алчността на Пабло Ескобар, колумбийският наркобарон, не познава граници. Хората все още ги побиват тръпки, когато си спомнят за неговата свирепост. Той се оженва на 27-годишна възраст, завеждайки до олтара 15-годишната Мария Виктория Енао Валехо. Момичето става негова верна спътница и майка на двете му деца.

Пабло Ескобар и жена му Мария.

Пабло Ескобар и жена му Мария

Мария обича съпруга си до самозабрава и винаги го подкрепя. Тя е осведомена за многобройните му любовни авантюри, но това не променя по никакъв начин отношението ѝ към него. Нежността и любовта на Пабло Ескобар към семейството му рязко контрастират с жестокостите, на които са подлагани тези, които изпадат в немилост пред него. Широко известна е историята, когато по време на поредното бягство със семейството си в планините, мафиозът изгаря 2 милиона долара, опитвайки се да стопли децата си. След смъртта на наркобарона семейството е принудено да промени имената си и да напусне Колумбия, поради многобройните заплахи срещу тях.

Виктория Ди Джорджо – жената на Джон Готи

Виктория Ди Джорджо и Джон Готи.

Виктория Ди Джорджо и Джон Готи

Босът на „Коза ностра” се жени още на 21-годишна възраст. Сърцето му е завладяно от Виктория Ди Джорджо – млада наследница на италианец и еврейка от Русия. Крехката, светлокоса Виктория отказва категорично да се вслуша в аргументите на роднините си, които се противопоставят на този опасен брак. В очите ѝ красавецът Джон е олицетворение на истинския мъж, на когото тя е била готова да посвети целия си живот.

Джон Траволта и Виктория Готи, 2011 г. Подготовка за снимките на биографичната мафиотска драма "Готи: Три поколения"

Джон Траволта и Виктория Готи, 2011 г. Подготовка за снимките на биографичната мафиотска драма „Готи: Три поколения“.

Легенди се разказват за жестокостта на Джон Готи, но вкъщи той е любящ съпруг и баща. Когато най-малкият му син, 12-годишният Франк, загива след като е прегазен от камион, мафиозът буквално обезумява от мъка. Той не се разделял със снимката на своя любим син и лично екзекутира продавача на мебели, който е бил зад волана на този камион. Джон Готи приключва земния си път в затвора от рак на гърлото. Виктория никога и в нищо не упреква съпруга си, през целия си живот тя го обича ревностно.

Данубия Рангел – съпругата на Антонио Бонфим Лопес

Данубия Рангел само външно изглежда крехка и деликатна.

Данубия Рангел само външно изглежда крехка и деликатна.

Съпругата на бразилския наркобарон е наистина неговата втора половина. Данубия изцяло представлява интересите на Антонио, докато той излежава присъдата си в затвора. Когато новият глава на клана се опита да я изгони от територията на съпруга ѝ, 33-годишната красавица разгръща истинска война, в резултат на което властите са принудени да въведат военни части в Рио де Жанейро.

Данубия Рангел.

Данубия Рангел

Съпругата на бразилския мафиозо е арестувана по време на специализирана операция, в която участват 50 представителя на спецчастите. Днес тя излежава присъдата си в затвора, като е осъдена още преди да бъде арестувана.

Екатерина Кастелано – жената на Карло Гамбино

Карло Гамбино.

Карло Гамбино

Съпругата на американския мафиозо от Сицилия е била негова първа братовчедка. Колкото жесток и непримирим е бил като глава на клана, толкова нежен и грижовен е бил като съпруг. Когато Екатерина се разболява и лекарите не дават никаква надежда за изцеление, той всяка вечер се разхожда със съпругата си, тъй като свежият въздух облекчава страданията ѝ.

Карло Гамбино в деня на погребението  на съпругата си.

Карло Гамбино в деня на погребението на съпругата си.

След като съпругата му почива, Дон Карло ежедневно посещава гроба ѝ. Въпреки голямото си семейство (има трима сина и една дъщеря), той се чувства безкрайно самотен.

No Responses

Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.