Лечение на аритмия с народни средства

Аритмия – това е изменение в последователността, честотата, силата и ритмичността при съкращението на сърцето. Тя може да възникне при заболявания на сърдечно-съдовата система, централната нервна система, при увреждане на миокарда, при ендокринни заболявания.

Дихателен тренажор на Флоров

Преди всичко ще опиша дихателния уред за лечението на аритмията с народни средства. Нарича се тренажор-инхалатор на Фролов. Може да си го купите от аптеката, но по-лесно е да си направите аналог на инхалатора без да похарчите и стотинка. Взимате еднолитрова или двулитрова пластмасова бутилка от минерална вода и в долната част продупчвате неголям отвор (диаметърът се определя по пътя на опита) и апаратът е готов.

Използването му е съвсем просто: отваряте капачката на бутилката и дишате през нея с устата. Т.е. въздухът влиза и излиза чрез дупчицата в дъното на бутилката. Трябва да дишате през бутилката по 30 минути 2 пъти на ден. След 1,5-2 месеца ежедневни дихателни упражнения се спира с колебанията на кръвното налягане, а след 3 месеца изчезват пристъпите на аритмията и стенокардия.

Самомасаж за лечение на  мерцателна аритмия

За облекчаване работата на кръвоносните съдове, гръбначния стълб, ставите и мускулите направете няколко прости физически упражнения и самомасаж. Събуждайки се сутрин, не ставайте от леглото, направете дихателна гимнастика с бутилката в продължение на 30 минути, а след това самомасаж.

Разтрийте с петата на единия крак цялото стъпало на противоположния крак 10 пъти. След това сменете краката. По този начин вие стимулирате множество точки намиращи се на ходилото, които практически отговарят за всички органи на човека.

С петата на десния крак масажирайте външната вдлъбнатина на колянната става на левия крак 15 пъти. След това обратно. Тази точка отговаря за укрепването на имунитета.

Колянна става

С показалеца и палеца на двете ръце разтрийте горната част на ушната дъга 10 пъти, след това разтрийте долната месеста част на ухото и накрая с дланите масажирайте цялото ухо по 5 пъти. Преминете към масаж на шията и темето. След тези лесни упражнения вие ще почувствате бодрост и прилив на енергия.

Масаж на ухо

Физически упражнения

Движение със седалищната част напред и назад по 5 метра (сядате на пода, протягате крака, изправяте гърба и започвате да се движите напред, като опората ви е седалищната част. За да поддържате равновесие, може да размахвате ръцете, но на пода не трябва да се подпирате).

Движение със седалищната част

 

Потупващ масаж с помощта на юмруци на кръста и долната част на гръбначния стълб – 2 минути.

Направете 30 клякания с протегнати напред ръце – с това упражнение тренирате тридесет мускула и ставите на долната част на тялото.

Краката трябва да са на широчината на раменете, поставете ръцете на бедрата – въртете средната част на тялото за трениране на тазобедрената става.

Въртене средната част на тялото

Седейки, движете главата напред-назад, вляво-вдясно, кръгови движения – това упражнение служи за профилактика на остеохондрозота.

Упражнения с глава

Краката трябва да са на широчината на раменете. Боксирайте се със собствената си сянка. Нанесете 40 удара. С това упражнение целият гръбначен стълб се намира в активно движение.

Правете лицеви опори от пода или с краката на стол 10-20 пъти.

Като завършек направете няколко релаксиращи дихателни упражнения – вдишване с повдигане на ръцете, издишване и отпускате ръцете. Като цяло гимнастиката ще ви отнеме 10-15 минути. Ако я правите всеки ден, ще стабилизирате налягането, няма да имате пристъпи на стенокардия, ще изчезне аритмията, артрозата, остеохондрозата.

Източник – www.vsenarodnaya-medicina.ru

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.