Как да се германизираш в 21 стъпки

1. Купете си чифт немски пантофи или немски чехли. Когато си лягате ги поставете грижливо до леглото си, а когато излизате навън ги поставете внимателно до вратата. Недай си боже да стъпите във всекидневната с маратонките си.

2. Ценете своя  Feierabend (бел.ред Буквално означава нощно парти, но изразът се използва за края на работния ден) повече от всичко и не забравяйте да го отпразнувате с обичайната Feierabend бира.

3. Купете си, толкова разновидности немски застраховки, колкото може да намерите – от застраховки против експлозии и застраховка за съдебни разноски до застраховка на велосипед и застраховка за чешмяната вода. Не спирайте, докато половината ви приходи не отиват за застраховки, повече от които дори не сте сигурни какво точно покриват.

4. Ставайте рано в неделя, за да можете да отидете до пекарната и да си купите пресни Brötchen (хлебчета) и Gebäckteilchen (сладкиши) за вашата удължена неделна закуска.

5. Откажете се да вършите, каквато и да е продуктивна дейност в неделите освен следното – да пиете кафе и да хапвате сладкиш следобед.

6. Косете моравата пред дома си всяка събота, но само между 9-11 часа сутрин и 14-16 часа следобед, защото вие никога не бихте притеснили съседите си, докато те се възползват от своята Mittagsruhe (следобедна дрямка).

7. След това прекарайте поне два часа в миене на колата си.

8. Купете си луксозно БМВ за 30 000 евро без да поставяте под съмнение подобна инвестиция. Но, ако някой се опита да вземе последната опушена сьомга за 1.99 евро в Алди (бел.ред. Верига немски магазини за хранителни стоки), тогава имате право да избухнете, че и да се сбиете.

9. Ако в понеделник е официален празник, не забравяйте да отидете до Лидл в събота и да натъпчете колкото се може повече хляб, консерви и батерии в количката си за пазаруване, сякаш това е последната възможност за пазаруване в живота ви. В края на краищата, никога не се знае, дали зомби апокалипсисът няма да започне именно по време на удължения уикенд, оставяйки ви по този начин без възможност за паническо пазаруване.

10. Прекарайте отпуската си поне веднъж в живота си в Майорка – или „Мале“, както образованите немци с много симпатия наричат Майорка. Отпуснете му края в Ballermann 6 (бел.ред. Прочут плажен бар). От случайното докосване на гърдите до демонстрирането на вашите (мъжки) гърди, това е единственото място, където може да оставите зад себе си обичайната немска скованост.

11. Бъдете нелепо патриотични на всеки две години и танцувайте с пет немски знамена, като едното нека е нарисувано върху лицето ви, на берлинския площад Fanmeile (бел.ред. Милята на феновете (Fanmeile) в Берлин зад Бранденбургската врата е дълга 700 метра и може да побере до 100 000 футболни запалянковци), за да отпразнувате резултатите на националния отбор по футбол. През останалото време отричайте да притежавате нещо, което дори да наподобява национална гордост.

12. Говорете за патриотизъм; чувствайте се виновни за греховете на дядовците си и прадядовците си.

13. Оплаквайте се от тежкия си живот и обвинявайте за всичко правителството – от високите немски данъци до твоя супермаркет, в който се е изчерпил твоя любим шоколад. По време на следващите избори, гласувайте отново за точно това правителство.

14. Винаги разделяйте отпадъците си. Рециклирането на хартия, пластмаса, стъкло и органични отпадъци е най-малкото, което можеш да направиш, за да помогнеш да спасиш планетата.

15. Никога не пресичай на червен светофар. Дори да е 2:30 часа сутринта, улиците са празни и ти постепенно започваш да разбираш, че светофарът е счупен и няма да светне зелено до изгрев слънце. Премести се на съседния светофар и си опитай късмета там.

16. Никога не нарушавай правилата и, най-важното, винаги спазвайте знаците. Изчакайте зад линията, не пресичайте улицата там и определено не стъпвайте на моравата.

17. Треперете от страх от всичко, което не можете да контролирате и което не следва твоите правила, особено диви животни или растения, които просто по случайност се намират в гората. Обвинете правителството или бързо си изкарайте още една застрахователна полица.

18. Без повече безсънни нощи с безкрайни очаквания: Отворете си коледните подаръци на Бъдни вечер, но само след като си се насладил на годишната си порция от наденички и картофена салата.

19. Шофирайте своето БМВ с 200 км/ч в лявата лента на магистралата. Премигни със светлини и се прилепи до малкия Форд пред теб, докато не се премести в дясната лента. Ако ти си този във Форда, остани нарочно в лявата лента и карай с 110км/ч, за да да ядосаш БМВ шофьорите.

20. Винаги смесвайте сока си с газирана вода, особено ако е ябълков. Насладете се на Apfelsaftschorle (бел.ред. Популярна напитка в Германия- комбинация между минерална вода и ябълков сок).

21. Градината е твоето царство. Постройте ограда около нея и я пазете от всякакви външни натрапници, дори ако това са само няколко листа от дървото в градината на съседа ви. Ако трябва го съдете. Все пак не сте си купили тази застраховка за съдебни разноски само за украса.

Източник- www.expatica.com

Статията е от архива на www.worldrubric.com

 

Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.